Tinta Tinto

Tinta Tinto er et mikro-vinhus beliggende i Algarrobo, som drives af ønologen Roberto Carrancá, hans kone, Javiera, og deres 2 unge døtre, Francisca og Sofía.

Vinene bliver lavet så naturligt som muligt, uden nogen form for tilsætningsstoffer.

Høsten er håndplukket, der er spontan fermentering og ingen filtrering for ikke at fjerne komponenter fra vinen. Vinene er unikke og dristige.

Alt bliver lavet i hånden

Roberto havde arbejdet i mange år som ønolog i et af Chiles store vinhuse, Indomita, før familien i 2010 med en smule druer i garagen derhjemme, startede deres lille firma.
Først i 2015 blev det et fuldtidsprojekt.

Alt er håndlavet, selv hver enkelt etikette.  Familien er fokuseret på at opnå ærlige, rene vine, som er et resultat af en proces med minimal indblanding.

Et elsket familieprojekt

Vinhuset producerer kun 8.000 flasker pr. år, og vinen sælges næsten udelukkende til lokale, chilenske restauranter.

Deres størrelse gør det muligt at arbejde godt, være omhyggelige og opnå en smuk fortolkning af det fremragende råmateriale, de har.

De har heller ikke til hensigt at blive meget større, idet de hverken ønsker at forlade deres elskede sted, at forlade familieprojektet med at leve af vinen eller at sætte det kunstneriske udtryk, de har opnået, over styr.