Tinta Tinto, Chardonnay 2020- Naturvin

142,50 Kr. Pris: 128,25 kr. ved køb af 6 fl.

  • Vinhus: Tinta Tinto
  • Område: Casablanca
  • Land: Chile
  • Årgang: 2020
  • Vol.: Alm. flaske (75 cl)
  • Alkoholprocent: 13,1%
  • Type: Naturvin – ung hvidvin
  • Lagerstatus: På lager

Vinen er lavet på 100% Chardonnay.
Der benyttes integreret vinavl. Integreret vinavl er kendt som “næsten naturlig” eller miljøvenlig vinavl. Her tages hensyn til menneskets og naturens helbred. I stedet for kemiske produkter, bruger man i stedet for en kombination af biologiske og biotekniske principper. Man kalder denne form for integreret vinavl, da plantebeskyttelse gennemtænkes ind i vinmarkens økosystem. Integreret vinavlhandler i høj grad om at producere vin, der ikke er skadelig for mennesket såvel som at naturen.

I alt bliver der kun lavet 695 flasker af denne vin.

Vinmarken ligger i Tapihue – cirka 25 kilometer nordøst for Casablanca. Den blev etableret i 2005 ved foden af en lille, nordvendt bakke. Jorden er granitjord med sand- og lertekstur med tilstedeværelse af kvarts. Der er 5.000 planter pr. hektar, og der benyttes drypvanding.

Druerne bliver håndplukkede, hvorefter de transporteres i små bakker til vinhuset. De afstilkes og macereres på skindet i 36 timer. Blødning og spontan gæring (naturgær) i cementæg. Vinen overføres ikke til andre beholdere og der benyttes ikke malolaktisk gæring, pumpning eller filtrering.

Den kan gemmes i 6 måneder ved 15ºC.

  • Vinen indeholder mindre end 10mg/l sulfitter
  • Vinen er egnet for veganere.

 

Kategorier: , , , , Tags: , , Product ID: 2534
Pris: 128,25kr. pr flaske ved køb af 6 flasker

Beskrivelse

Vinen er klar og farven gylden.  Den er meget speciel, da den ikke tilbyder den klassiske palet af tropiske frugter og karamel. Dens stil er mere afslappet og tættere på melon, pære og æblekompot. Den har sarte aromaer marcipan og græskar, som tilføjer kompleksitet og dybde. I munden er den blød og elegant, uden hårdhed eller bitterhed, med en behagelig og overraskende finish.

Vi foreslår vinen som aperitif eller til supper, cremesupper, salater og ikke mindst fisk i sauce. Den er lækker med risotto eller med sprøde teksturer som forskellige slags krabber eller rejer. Prøv den også til gede- eller fåreost, hummus og mad fra det mexicanske køkken som burritos, tacos, tamales.

Vi anbefaler servering ved 12 grader

Pris: 128,25 kr.
ved køb af 6 flasker.

Yderligere information

Vinhus

Tinta Tinto

Område

Valle de Casablanca

Land

Chile

Årgang

2020

Vol.:

Alm. flaske (75 cl)

Alkoholprocent

13,1%

Type

Naturvin hvidvin med mindre 10 mg/l sulfitter

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Tinta Tinto, Chardonnay 2020- Naturvin”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *