Torellò Viticultors

Torellò er et familie-vinhus, der laver elegant, spansk mousserende vin, der hedder Corpinnat samt hvid- og rosèvine og en enkelt rødvin.

Familien Torellò er vinavlere helt tilbage til 1395 og begyndte selv med at producere mousserende og stille vine 1951. De nuværende ejere er Ernestina Torellò og hendes sønner Paco og Toni de la Rosa Torellò. Paco er en af de 2 vinmagere.


Tjek denne video, hvor Danmarks bedste sommelier 2020 og Nordisk Mester, Rasmus Marquart, taler med Toni og giver Corpinnat-vinene sine varmeste anbefalinger: Se her!

Corpinnat – et kvalitetsstempel

Torellò laver spansk mousserende vin, der hedder Corpinnat, hvilket betyder ”Født i hjertet af Penedés”, da de kun må dyrkes i Penedés mens druerne til D.O.Cava dyrkes i 159 forskellige små og større områder rundt omkring i Spanien.
Nogle få Cava-producenter gik i 2018 ud af D.O.Cava. fordi de ikke mente, at krav og kvalitetskontrol til Cava var høje nok. Derfor skal et Corpinnat på etiketten af flaskerne ses som et kvalitetsstempel, eftersom fremstillingen af vinene skal leve op til endnu skrappere regler end dem, der er udstukket af D.O.Cava og endda Champagne. Torellò er èn af de 6 grundlæggere af Corpinnat www.corpinnat.com

Lyt til denne Podcast om Corpinnat og reglerne for boblevine ved Denmarks bedste vinjournalister, Renè Langdahl, som smager 3 af vores vine fra Torellò her!

Økologiske og bæredygtige årgangsbobler

Alle druerne er fra egne marker, som bliver økologisk og bæredygtigt dyrket og vinen bliver fremstillet på vinhuset.

Der laves 330.000 flasker Corpinnat, som har fra 2 og helt op til 10 års lagring på flasken. Alle flasker er årgangs Corpinnats og årgangen vises på flasken.