Bodega Tukma - vores argentinske vineri i Salta

Bodega Tukma

Bodega Tukma ligger i Calchaquí-dalen, i det nordvestlige Argentina, højt i Andesbjergene. Vinmarkerne er spredt ud over den gamle Tukmanao-region, hvis rødder Bodega Tukma hylder med sine højdevine. For 2-3 tusind år siden, slog mennesket sig ned i disse dale og lærte at dyrke jorden.

I dag giver disse dale et af de bedste miljøer til produktion af unikke vine. Fra Tolombón, hjertet af Tukmanao, inviterer Bodega Tukma dig til at smage deres højdevine.

I alt produceret vinhuset 290.000 flasker om året.Lyt til dette Podcast om Argentinas vindistrikter og druetyper med en af Denmarks bedste vinjournalister, Renè Langdahl, som smager 3 af vinene fra Tukma her!

Højde-vine

Druerne fra Tukma bliver dyrket i 1.700 meters højde for de røde vines vedkommende og i 1.900 for de hvide. De har endda marker i 2.670 meters højde. Til sammenligning anser man Ribera del Duero-vinmarker i 875 meters højde som “højtliggende”.

I den “høje vinregion” er der helt klar himmel, kølig bjergluft, mange solskinstimer og store temperaturforskelle mellem dag og nat, hvilket giver en langsom modning.  Disse forhold giver en frugt med intens aroma og smag, en vin med en stærk karakter, som gennem bearbejdningen bliver elegant, fin og kompleks.

Argentisk vinmark i Salta over trægræsen

Mr. Torrentes

Vinhusets Torrontés-vinstokke er over 50 år gammel. Vinifikationen ledes af vinmageren José Luis Mounier, der er så stor en ekspert i Torrontés-sorten, at han blandt argentinske kolleger fra andre vinhuse er kendt som ”Mr. Torrontés”.

Vinene har vundet utroligt mange priser og har gode ratings. Senest har Gran Corte fået guldmedalje i Hong Kong International Wine & Spirit Fair, hvor den også fik prisen som Bedste Argentinske Vin!

VINE FRA BODEGA TUKMA